Povrat novca

Kupci koji obave kupovinu proizvoda putem online prodavnice kolicazabebe.ba imaju pravo da izvrše povrat robe i zahtjevaju povrat uplaćenih sredstava u sledećim slučajevima:

1. Odustanak od ugovora zaključenog na daljinu, odnosno izvan poslovnih prostorija. Povrat robe uslijed „nezadovoljstva“, bez objasnjenja i razloga u roku od 15 dana od dana isporuke robe (odnosi se samo na online kupovinu)

2. Ukoliko je isporučen proizvod nesaobrazan ugovoru

 Kupac naručenog proizvoda u online prodavnici ima pravo da raskine ugovor na daljinu bez obrazloženja i bez troškova u roku od 15 dana, od dana preuzimanja proizvoda. Da biste ostvarili pravo na jednostrani raskid ugovora na daljinu potrebno je da nas o svojoj namjeri obavjestite prije isteka navedenog roka i to tako što ćete poslati popunjen Obrazac za jednostrani raskid ugovora na daljinu.docx na mail reklamacije.kolicazabebe@gmail.com ili putem preporučene pošiljke, uz koji ćete priložiti i kopiju računa.

Zaprimljeni proizvod potrebno je vratiti neoštećen, nepromijenjen i u originalnoj ambalaži. Proizvod mora biti u stanju prigodnom za daljnju prodaju. Ukoliko je proizvod sastavljen i korišten, povrat nije moguć i takav proizvod će biti vraćen kupcu o njegovom trošku.

MD Baby Shop d.o.o. uplaćenu vrijednost vraća na račun kupca. Povrat novca biti će izvršen u najkraćem mogućem roku, najkasnije 15 dana od povrata proizvoda u nepromijenjenom stanju i originalnoj ambalaži. MD Baby Shop d.o.o. može zadržati novac dok ne primi vraćeni proizvod ili dok kupac ne dostavi dokaz da je proizvod poslao natrag.

Trošak povrata proizvoda snosi kupac.

Poručeni artikal, bez prethodnog kontakta i dogovora sa operaterima u Internet prodavnici prodavnici, koji je gore naveden, ne možete samoinicijativno mijenjati/zahtjevati novac u maloprodajnom objektu MD Baby Shop d.o.o ili slati na adresu koja je navedena na računu/otpremnici.

Svaki takav paket biće vraćen pošiljaocu o trošku pošiljaoca.