Informacije o plaćanju, dostavi i reklamaciji

MD BABY SHOP d.o.o. je uvoznik i distributer dječijih brendova KUNERT, BEXA, TAKO, BELIS, BEBETTO, I-BEBE I KINDERKRAFT u Bosni i Hercegovini. Za kolica koja su kupljena kod nas obezbjeđujemo garanciju, rezervne dijelove i servis!

Kupovinom ovih proizvoda kod neovlašćenih prodavaca rizikujete da budete oštećeni!

Cjelokupnu našu ponudu kolica za bebe, kreveta za djecu, dječijih auto sjedišta i ostalu opremu možete pogledati u našoj prodavnici u Banja Luci u ulici Trive Amelice 4 ili poručiti putem internet prodavnice kolicazabebe.ba.

Proizvod koji naručujete od nas je apsolutno nov i upakovan u originalnu kutiju. Garantujemo da proizvod nikada nije korišćen, poslije fabričkih kontrola i testiranja vi ste prva osoba koja će da ga koristi.

Garancija

MD Baby Shop d.o.o. garantuje za kvalitet svojih proizvoda. Svi proizvodi su originalne robne marke i odgovaraju specifikaciji navedenoj na sajtu.
Svi naši proizvodi posjeduju garanciju u trajanju od  24 mjeseca.

Dostava

DOSTAVA

Proizvode koje ste poručili možete preuzeti u maloprodajnom objektu ili ih možemo poslati poštom/kurirskom službom. Rok isporuke je od 1 do 3 radna dana. Troškovi transporta i poštarine NISU URAČUNATI u cijenu proizvoda!

Troškovi dostave zavise od broja i težine paketa i kreću se od 10 KM pa naviše, cijena dostave zavisi isključivo od težine paketa koji poručujete (ukoliko zelite da saznate cijenu dostave za određeni proizvod, molimo Vas da se konsultujete sa prodavcem prilikom poručivanja).

Rok isporuke

Rok isporuke na adresu je od 1 do 3 radnih dana od datuma prijema porudžbine. U slučaju da željeni proizvod nemamo na stanju, rok isporuke može biti do 25 radnih dana nakon prijema Vaše porudžbine.

Cijena dostave na kućnu adresu

Troškovi dostave i transporta na adresu kupca nisu uračunati u cijenu proizvoda, o cijenama dostave proizvoda na kućnu adresu mozete se informisati pozivom na tel +387 66 987 000 i +387 51 300 240.

Sve cijene su iskazane sa uračunatim PDV-om.

Način plaćanja

Internet kupovina

Ukoliko proizvode naručujete putem interneta, plaćanje se vrši isključivo u gotovini prilikom preuzimanja robe.

Kupovina u prodavnici

Ukoliko proizvode kupujete u maloprodajnom objektu, plaćanje možete obaviti na sledeći način:

1.      Gotovinski

2.      Debitnim ili kreditnim karticama

Prihvatamo sledeće platne kartice:
Visa, Visa Electron, Mastercard, Maestro.

Povoljnost plaćanja karticama NLB Razvojne banke do 12 rata bez kamate na sve proizvode uključujući i akcijske.

Isključenje od odgovornosti

MD Baby Shop d.o.o. se trudi da su informacije, objavljene na ovim internet stranicama, u trenutku njihovog unošenja, tačne i pouzdane, međutim MD Baby Shop d.o.o. ne garantuje za tačnost, istinitost ili pouzdanost bilo kojih podataka na ovim internet stranicama. Karakteristike, zalihe i cijene proizvoda mogu se vrlo brzo promijeniti te ih ne možemo odmah ažurirati. U tom slučaju obavijestićemo kupca o eventualnim promjenama i omogućiti mu otkazivanje narudžbe ili zamjenu proizvoda. U takvim slučajevima zadržavamo pravo na povlačenje kupoprodajnog ugovora.

Reklamacija

Prilikom preuzimanja pošiljke potrebno je da vizuelno pregledate paket da slučajno ne postoje neka vidna oštećenja. Ukoliko primjetite da je transportna ambalaža oštećena i posumnjate da je i proizvod možda oštećen, ukoliko na njemu ima vidnih oštećenja kao što su na primjer pocjepani dijelovi ili nagnječenja, ukoliko nedostaje dokumentacija koja se nalazi na sa spoljne strane paketa upakovana u kovertu, pošiljku ne bi trebalo da preuzmete! 

Preuzimanjem pošiljke potvrđujete da ste uz paket primili prateću dokumentaciju (fiskalni račun, garantni list, uputstvo za upotrebu, izjavu o saobraznosti, itd.) Naknadne reklamacije na nedostavljanje dokumentacije se ne uvažavaju.

Ukoliko ste primili pošiljku i nakon otvaranja kutije ustanovili:

  • Da ste dobili proizvod koji niste poručili
  • Da ste dobili proizvod koji je oštećen
  • Da ste dobili proizvod koji nije funkcionalno ispravan

u obavezi ste da nas obavjestite o neispravnosti pošiljke 24h od prijema putem email-a reklamacije.kolicazabebe@gmail.com ili telefonom na +387 66 987 000 ili +387 51 300 240 . Budite bez brige, u takvim slučajevima ćemo riješiti problem u vašu korist u najkraćem mogućem roku.

Povrat robe

Vraćanje proizvoda kupljenog na stranici vrši se shodno Članu 25. Zakona o zaštiti potrošača u Republici Srpskoj ("Sl. glasnik RS", бр. 6/12, 63/14 и 18/17). Reklamacije se izjavljuju na Internet stranici u kojoj je roba kupljena od strane Kupca-potrošača.
Reklamacija može da se uputi pisanim ili elektronskim putem, odnosno na trajnom nosaču zapisa, uz dostavu dokaza o kupovini.
Prodavac vodi evidenciju primljenih reklamacija i dužan je da je čuva dvije godine od dana podnošenja reklamacije Kupca.
Prodavac izjavljuje će u svemu poštovati odredbe člana 25. Zakona o zaštiti potrošača u Republici Srpskoj koji se odnosi na reklamacije i način rješavanja reklamacija.

Proizvod sa nedostatkom


U slučaju nedostatka na proizvodu obavezujemo se da vam proizvod zamjenimo, a sve troškove zamjene snosi MD Baby Shop d.o.o. Potrebno je da proizvod vratite u orginalnom pakovanju sa računom i garancijom. Ukoliko je defekt nastao kao posljedica neodgovarajuće upotrebe nismo u mogućnosti da prihvatimo reklamaciju.

Smatra se da je proizvod sa nedostatkom ukoliko:

·        proizvod nema svojstva potrebna za redovnu upotrebu

·        proizvod nema specifična svojstva koja su potrebna za upotrebu zbog koje kupac kupuje proizvod,

·        proizvod nema svojstva kvaliteta i odlike koje su izričito ili prećutno dogovorene,

·        je prodavac isporučio proizvod koji ne odgovara uzorku ili modelu, osim ako je uzorak ili model prikazan zbog obavijesti.

Provjera primjerenosti proizvoda

Primjerenost proizvoda za normalnu upotrebu ocjenjuje se upoređivanjem proizvoda iste vrste, te prema navedenim karakteristikama proizvoda koje navodi prodavac ili proizvođač putem oglašavanja, predstavljanja proizvoda ili citiranja.

Kupac mora obavijestiti prodavca o bilo kojem nedostatku proizvoda u zakonskom roku. Obavijest mora sadržati tačan opis greške. Kupac prodavcu mora omogućiti pregled proizvoda. Pravo na uvažavanje nedostatka na proizvodu jasno je definirano Zakonom o zaštiti potrošača u Republici Srpskoj.

 

Roba sa garantnim listom

Ukoliko nakon određenog vremena korišćenja proizvod prestane sa radom u garantnom roku, molimo vas da kontaktirate servis čiji se kontakt nalazi na garantom listu. Molimo vas da račun i garanciju obavezno čuvate dok traje garantni period jer su neophodni za ostvarivanje uslova navedenih u garantnom listu.

Garancija ne važi u slučaju:

·        nepridržavanjа uputstva za upotrebu,

·        popravke od strane neovlaštenog lica,

·        neadekvatnog korištenja proizvoda,

·        oštećenja koja su nastala zbog udaraca koje je prouzrokovao kupac ili treće lice.

Ukoliko želite da uputite reklamaciju na neki proizvod, molimo vas da nas putem email-a reklamacije.kolicazabebe@gmail.com obavjestite o tome. Potrebno je da popunite reklamacioni list koji možete preuzeti ovdje. MD Baby Shop d.o.o. će vam u najkraćem roku, a u okviru zakonske procedure, popraviti proizvod, zamijeniti ga novim ili izvršiti povraćaj novca.

Povrat PDV-a stranim državljanima

MD Baby Shop d.o.o. nudi mogućnost povrata PDV-a stranim državljanima. Sve što je potrebno da uradite jeste da prilikom kupovine pokažete važeći pasoš i da popunite formular koji možete dobiti u našoj prodavnici. Po ovjeri dokumentacije od strane nadležnog carinskog organa, možete izvršiti povrat PDV-a.

O detaljima vezano za povrat PDV-a molimo Vas da se obratite našim zaposlenima u prodajnom objektu. Stopa PDV-a u BiH iznosi 17%.